Besök bodmässan på Nääs 29 maj - 15 augusti 2010

fredag 26 februari 2010

Nästa nätverksträff 11 mars


Det var länge sedan vi träffades allihopa i projektet. Flera har frågat hur det går och därför är det hög tid att vi möts. Torsdagen den 11 mars träffas vi för vårens första nätverksmöte i bod2010.


Då presenterar vi vinnaren i förra årets gestaltningstävling och bjuder på tårta.


Under träffen skall vi ta upp:



  • Avstämning av bodprojektet. Vilka kan byggas i fullskala? Vilka skall visas på annat sätt?

  • Utställningens/mässans utformning

  • Placering av de bodar som skall byggas ute inför bygglovsansökan.

  • Programverksamhet under utställningen.

  • Förslag på fortbildning/studiebesök/seminarier/kurser under året.

Sist men inte minst skall vi fundera över hur vi når våra nya besökare/kunder med budskapet.


Som vanligt bjuder vi på gott småplock under eftermiddagen.


Anmäl dig till: bod2010@vgregion.se



Från och med idag startar en blogg som handlar om bod 2010. I den kommer vi följa utvecklingen av projektet. För att uppfriska minnet en aning följer här en sammanfattning av tidigare händelser.











Vid projektstarten gick vi ut med en information/inbjudan till småföretag i Västsverige via våra egna kanaler. I takt med att dessa visade intresse hade vi individuelle möten med företagen då vi diskuterade deras del i projektet. Kontakt togs också med andra verksamheter/projekt med koppling till projektet, exempelvis Västsvens Byggkonst, Skog och Trä i Väst, Lokalproducerat i Väst mm. Vi har också haft kontakt med Chalmers arkitektutbildning och en grupp studenter som tagit fram nya bodar under sommaren.

I september anordnade vi en första nätverksträff på Nääs där över 60 personer deltog.
I oktober hade vi nätverksträff två i Gula Fabriken, Tranemo då vi hade bjudit i Lokalproducerat i Väst för att få en bild av deras arbetssätt samt Länsstyrelsens Lantbruksenhet som informerade om stödformer för företag på landsbygden.

foto: Ian Schemper Photography

I november deltog projektet med en stor monter på Hem och Villamässan i Göteborg. Över 20 företag deltog i montern under mässdagarna. Vår monter och våra material rönte stor uppskattning från besökarna men vi identifierade också brister i konceptet som till exempel otydlig prissättning, brist på presentationsmaterial och en gemensam värdegrund bland företagen. I samband med mässan hade vi nätverksträff tre då vi arbetade med produktutveckling genom feedback från övriga i gruppen.





Under november-december anordnade Högskolan för Design och Konsthantverk HDK en fristående kurs på tema bod2010. 13 studenter arbetade fram bodkoncept med samma förutsättningar som de medverkande företagen och genom att använda deras produkter på ett innovativt sätt. Två seminarier anordnades i anslutning till kursen. foto: Ian Schemper Photography
Sista november var deadline för att komma in med förslag till bodar i projektet. 41 förslag har kommit in och bedömts under vintern.

Under hela projekttiden har vi haft kontinuerlig kontakt med de företag som ingått i projektet och haft flera individuella möten med dessa. Vi har köpt in kompentens från en designbyrå för att företagen skall arbeta utifrån en tydlig designprocess med kunden i fokus under produktutvecklingen.

Under slutet av året har vi utarbetat ett koncept för hur vi skall presentera företagen på webbsidan och hur vi skall skapa kommunikation med brukare och kunder genom sociala medier.
En stor del av hösten har ägnats åt att hitta finansieringsformer för de bodar vi vill visa upp på bodmässan.